Het antwoord op veel gestelde vragen

Wie heeft toegang tot het digitale proefschrift?

Iedereen die de app downloadt, heeft toegang tot het digitale proefschrift. Dit zullen voornamelijk (para)medici of geïnteresseerden zijn.

Wat is de werkwijze van YourThesis?

YourThesis werkt in hoofdlijnen volgens een vast proces. Na jouw aanvraag nemen we persoonlijk contact op om je wensen te bespreken. Vervolgens gaan we voor je aan de slag en zorgen we ervoor dat jouw proefschrift er uit komt te zien zoals je wenst, dat er een ISBN-nummer wordt aangevraagd, dat er een aantal exemplaren wordt gedrukt en/of dat je proefschrift in de YourThesis-app wordt geplaatst. Daarna zorgen we dat je relaties een exemplaar krijgen en/of een uitnodiging om je proefschrift via de app te bekijken.

Hoeveel kost YourThesis?

Ook dit is geheel afhankelijk van je wensen. Wil je het proefschrift zelf opmaken of wil je dit door onze vormgever laten doen? De prijs hangt ook af van het aantal pagina’s, het aantal kleurenpagina’s, de papiersoort, het aantal exemplaren enz. Een vrijblijvende aanvraag kan meer inzicht bieden.

Kan ik de Engelstalige tekst van mijn proefschrift ook laten checken bij YourThesis?

Het deel van je proefschrift dat niet in artikelvorm is geschreven (en dus niet door journal-editors is gelezen) heeft vaak baat bij een laatste correctieronde. YourThesis werkt daarom samen met een professionele vertaler/editor, die jouw Engelstalige teksten voor je kan corrigeren en verbeteren.

Wat onderscheidt YourThesis van drukkers?

YourThesis is een initiatief van Medix Publishers. Medix Publishers is een onafhankelijke medische uitgeverij, geen drukker. Wij zijn gespecialiseerd in het gericht ontsluiten van medisch gerelateerde content. Medix heeft contact met 4700 gezaghebbende bronnen wereldwijd. De MedZine-app ontsluit medisch nieuws voor medisch specialisten en is nu al meer dan 17.000 keer gedownload. Medix biedt de promovendus gratis redactieruimte aan in MedZine in de vorm van een interview.

Welke papiersoorten zijn er en op welk formaat worden de proefschriften gedrukt?

Bij YourThesis kun je kiezen uit 80 of 90 grams Houtvrij Offset, 90 of 100 grams G-print of 90 grams Biotop. Standaard is de 100 grams G-print. Andere papiersoorten zijn natuurlijk bespreekbaar. YourThesis werkt met het standaard proefschriftformaat (170*240 mm), maar kan elk formaat leveren dat je wenst.

Wat voor bestanden moet ik aanleveren?

Reeds opgemaakt tekstbestanden ontvangen we bij voorkeur als PDF- of Indesign-bestand in A4-formaat. Afbeeldingen dienen van een goede kwaliteit te zijn, bij voorkeur 400dpi (minimaal 300dpi) en dienen in CMYK te staan. Wil je graag dat wij de lay-out voor je verzorgen? Dan is een Word-bestand voldoende. We vragen je dan alle hoofdstukken los aan te leveren met in de tekst aanwijzingen over het plaatsen van tabellen en figuren. Tabellen kunnen in het Word-bestand blijven staan, figuren en afbeelden ontvangen we graag als PDF, GIF of JPG-bestand. Zodra je gebruik wilt maken van de dienstverlening van YourThesis ontvang je de uitgebreidere aanleverspecificaties.

Heeft de app een commerciële uitstraling? Dat valt mogelijk niet goed bij sponsors.

De YourThesis-app staat in de App store en de Google Play store. Deze appstores kunnen wij niet veranderen. Hier wordt echter niet actief reclame gemaakt. In onze app is een advertentie te zien waarmee we de app financieren en we de gemaakte ontwikkelkosten terug kunnen verdienen. Hier staan nu ‘eigen’ banners van onze andere diensten, maar op termijn kunnen hier ook banners van adverteerders of sponsoren van proefschriften geplaatst worden.

Wat gebeurt er met mijn proefschrift als er een update van de YourThesis-app komt?

Medix Publishers staat niet stil. Ook YourThesis gaat mee met de ontwikkelingen op het gebied van technologie en digitaal publiceren. In de toekomst zal de app dus worden bijgewerkt en verbeterd en zal er hoogstwaarschijnlijk een update van de app komen. Dit zal geen consequenties hebben voor jouw proefschrift. We zullen geen aanpassingen maken in je proefschrift zonder jouw toestemming.

Hoe lang blijft mijn proefschrift in de app staan?

Zolang je wilt. Uiteraard kunnen we hier afspraken over maken: mocht je het proefschrift na een bepaalde tijd uit de app willen halen, dan kan dat.

Moeten belangstellenden betalen voor de YourThesis-app?

Nee, de app kan gratis worden gedownload in de App store (Apple) of de Google Play store (Android). De promovendi die hun proefschrift in de app willen plaatsen, betalen hier wel voor.

Hoe lang duurt het gehele proces bij YourThesis?

Dit is afhankelijk van je wensen. Wanneer een proefschrift volgens de juiste specificaties is opgemaakt, wordt het binnen zes tot tien dagen gedrukt en kan het zelfs binnen één uur in de app worden geplaatst. De meeste promovendi besteden echter de lay-out van hun proefschrift aan ons uit. Dit duurt ongeveer vier tot zes weken inclusief een proefdruk en het druk- en bindwerk.

Wie gebruiken YourThesis?

Er wordt enthousiast gereageerd op de dienstverlening van YourThesis door zowel promovendi, beroepsverenigingen, universiteiten en farmaceuten.

Wat is de meerwaarde van een app boven een gewone PDF?

Het digitale proefschrift in de YourThesis-app is meer dan een gewoon PDF-bestand. Interactieve elementen zoals video, links, een image viewer, slideshow, e-mail, sms’en/bellen of andere dynamische content kunnen worden geïntegreerd. Dit is bij een EPUB-bestand niet mogelijk. Elk proefschrift kan bovendien gemakkelijk gedeeld worden via sociale media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Het bereik is ongelimiteerd. Het proefschrift maakt onderdeel uit van de digitale medische bibliotheek waarin de proefschriften geordend zijn per specialisme. De lezer kan gemakkelijk full text zoeken naar proefschriften in de digitale bibliotheek op trefwoorden.

Kan ik ook uitnodigingen laten drukken?

De uitnodigingen voor je promotie of borrel kunnen we voor je verzorgen. Op de gedrukte uitnodigingen kunnen we zorgen voor bijvoorbeeld een QR- of Layar-code, die belanghebbenden kunnen scannen om de YourThesis-app te downloaden. Deze uitnodiging zit in een gedrukt exemplaar van je proefschrift en heeft de vorm van een boekenlegger.

Kan de cover ook door YourThesis worden ontworpen?

YourThesis heeft professionals in dienst die in afstemming met jou een ontwerp kunnen maken voor je cover.

In hoeverre zijn de proefschriften te kopiëren vanuit de app?

De kopieerfunctie hoort bij de tablet of smartphone zelf. Als gebruikers delen van je proefschrift willen kopiëren dan kan dit. Wij hebben dit echter niet vergemakkelijkt en je proefschrift wordt niet fysiek gedownload op je device. Wel hebben we ervoor gezorgd dat gebruikers het proefschrift eenvoudig kunnen delen via sociale media zoals Twitter, Facebook en Linkedin.

Hoe veilig is YourThesis?

YourThesis is ontwikkeld binnen een met SSL-beveiligde omgeving (zogenaamde https://). Een dergelijke omgeving heeft een veilige uitwisseling van bestanden als doel. De gegevens, in dit geval jouw persoonlijke gegevens voor de aanvraag, worden versleuteld waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk wordt om deze gegevens te achterhalen. Bij de aanvraag maken we gebruik van de zogenaamde Captcha-techniek waarmee middels het invullen van een code wordt gecontroleerd of je een menselijke gebruiker bent. Tot slot werken we met een controle-mail met een link waarmee je bevestigt dat jij de aanvraag hebt gedaan.

Hoe zit het met de rechten op mijn teksten?

De rechten liggen momenteel vaak bij de journals en tijdschriften waar je een publicatie hebt geplaatst. Dit blijft wat ons betreft ook zo. YourThesis hoeft dus geen publicatierechten over te nemen of iets dergelijks. Wel is het zaak met de uitgevers van deze media af te stemmen hoe zij omgaan met digitale publicatie. Wij kunnen je helpen met een speciaal contract omtrent auteursrecht, waarin je kunt vastleggen dat deze bij de betreffende uitgever blijven.

Waar vind ik informatie over YourThesis?

Alle informatie staat op deze website. Uiteraard kun je ons altijd bellen of mailen als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt.